Aandelen

Wat zijn aandelen? 

Een aandeel is een deel van het eigendom van een bedrijf. Als je een aandeel bezit van een bedrijf heb je een aantal rechten over het bedrijf, hierdoor krijgt een aandeel een bepaalde waarde. Het aantal aandelen wordt uitgedrukt in een percentage, bijvoorbeeld als een bedrijf 100 aandelen verkoopt en jij koopt 20 aandelen ben je voor 20% eigenaar van dat bedrijf. 

Aandeelhouder. 

Een aandeelhouder kan zijn aandelen ook doorverkopen, hiermee kan je soms veel geld verdienen. Door het continu handelen in aandelen valt er veel geld te verdienen alleen dan moet je er wel verstand van hebben, welk aandeel moet je wel of niet kopen? Als aandeelhouder kan je soms ook geld van het bedrijf krijgen als ze winst hebben gemaakt. 

Een reden om aandelen te kopen is omdat op dit moment de spaarrente laag is, dit betekent dat het geld op je spaarrekening zo goed als niet groeit. Daarom kiezen steeds meer mensen om een risico te nemen en met hun spaargeld een aandeel te kopen, in de hoop dat hun vermogen gaat groeien. Het is ook mogelijk dat je de gehele inleg verliest. Het voordeel van sparen is dat je het niet kan kwijtraken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.